page-banner

wartos

Ngarobih runtah janten harta karun: Élmuwan Australia ngajanggélék palastik janten minyak

Anyar-anyar ieu, élmuwan Australia ngembangkeun téknologi pikeun ngaktipkeun plastik deui kana minyak! Aranjeunna ngajelaskeun yén téknologi éta tiasa ngajantenkeun sadayana plastik didaur ulang.

Téknologi anu dipaténkeun dikembangkeun ku Dr Len Humphreys sareng Professor Thomas Maschmeyer ti Universitas Sydney.

Téknologi na parantos dipaténkeun sareng pabrik anu munggaran, Licella, parantos didirikeun di Inggris.

Dr Len Humphreys, salah saurang penemu, nyarios yén aranjeunna ngahontal ieu nganggo réaktor hidroterma katalitik (CAT-HTR) dina bentuk siklus kimia anu ngagunakeun cai panas tekanan tinggi pikeun ngarobih plastik dina tingkat molekul, sahingga ngajantenkeun janten minyak.

recycled plastic bag

Beda sareng prosés daur ulang palastik tradisional, éta henteu kedah misah plastik ku jinis sareng warna, sareng tiasa ngadaur mulangkeun naon waé tina karton susu dugi ka baju baseuh sareng hasil sampingan kai.

Éta ogé ngandung harti produk palastik tiasa didaur deui sareng deui, bahkan tiasa ngabantosan krisis cadangan minyak global.


Waktos Post: Jul-28-2021