page-banner

wartos

Terobosan "Watesan plastik": pamekaran palastik biodegradable penting pisan

Tanggal 31 Désémber 2018, Menteri Lingkungan Hidup negeskeun yén supermarket ageung nagara éta bakal ngalarang panggunaan kantong plastik sekali pakai ti 2019 pikeun ngirangan langkung seueur "polusi bodas."

Parlemén Éropa ogé parantos nyatujuan naon anu disebatna "larangan pangbadagna pikeun plastik dina sajarah," ngalarang sadaya produk palastik nganggo hiji anu tiasa didamel tina bahan alternatip sapertos kardus ti taun 2021 di Uni Éropa.

Dina akhir taun 2007, Kantor Umum Déwan Nagara ngaluarkeun larangan produksi, jual sareng panggunaan kantong plastik ultra-ipis kirang tina 0,025 mm kandel ti 1 Juni 2008, sareng panggunaan kantong balanja plastik bakal dibayar pikeun.

Hanjakalna, 10 taun saatos larangan éta, konsép mayar sareng kantong palastik parantos dilaksanakeun di mall balanja utama, tapi polusi bodas teu dikirangan seueur. Kana waktosna, ngagaleuh kantong plastik parantos janten sumber pendapatan anu tetep pikeun supermarket ageung.

Di pasar daging, supermarket leutik sareng sedeng, toko jalan, kios jalan sareng daérah anu "maot" sanésna, kantong plastik tipis ipis masih dianggo "nol biaya", parantos janten sebaran standar barang anu dijual.

Nanging, dina 10 taun ka pengker, parobihan anu hébat dina ékonomi sareng masarakat. Pangiriman dahareun sareng pangiriman ekspres parantos janten konsumén ageung tina kantong plastik. Industri pangiriman ekspres China nyéépkeun sakitar 14,7 milyar kantong plastik tina 8,268 milyar di 2008 dugi ka 2016, numutkeun laporan ti State Post Bureau. Data publik ogé nunjukkeun yén sakitar 20 juta pesenan disimpen dina tilu platform pangiriman tuangeun utama Cina unggal dinten, kalayan hiji urutan nganggo sahenteuna hiji kantong plastik.

Chen Zhongyun, profésor gaul di Universitas Ilmu Pengetahuan Politik sareng Hukum China, nyarioskeun ranté ékologis lengkep tina produksi, penjualan sareng daur ulang kantong palastik kedah ditetepkeun dina tingkat kabijakan sareng penegak hukum, sareng hartosna pasar anu langkung dirobih kedah dianggo pikeun ngendalikeun polusi bodas dina premis ngaminimalkeun biaya sosial.

"Éta henteu réalistis pikeun ngawatesan sareng ngalarang panggunaan produk sacara ambing. Éta bakal aya pangaruhna, tapi pangaruhna moal écés. " Numutkeun ka Che Zhenming, profésor di School of Food and Bioengineering di Xihua University, solusi anu paling mendasar nyaéta ngembangkeun palastik biodegradable.

Eco-Friendly Oxo-Biodegradable Environmental Disposable Degradable Shopper Shopping Bag


Pos waktos: Aug-03-2021