page-banner

wartos

Téknologi anyar ngajantenkeun limbah plastik janten bahan bakar jet

Panaliti di Washington State University parantos ngembangkeun cara ngajantenkeun limbah plastik sadidinten janten bahan bakar jet, universitas ngumumkeun Salasa. Panilitian parantos diterbitkeun sacara online dina jurnal Inggris Applied Energy.

Panaliti ngagiling bahan poliétilén sapertos botol cai mineral, botol orok sareng kantong palastik kana fragmen ukuran sisikian padi sareng disimpen dina karbon aktif, katalis. "Dipanggang" dina réaktor tubular dina suhu mimitian ti 430 ° C dugi 571 ° C, potongan-potongan éta tungtungna dirobih janten 85% bahan bakar jet sareng 15% solar.

Panaliti nyatakeun palastik ngagaduhan seueur atom hidrogén, anu mangrupikeun komponén penting tina suluh. Tapiplastik hésé didegradasi, sareng ngan ukur tambihan katalis anu tiasa megatkeun ikatan kimia na sareng ngajantenkeun bahan bakar. Aranjeunna parantos tiasa ngarobih 500kg plastik janten 350kg bahan bakar sareng ngahasilkeun gas anu mudah terbakar sapertos hidrogén, metana, étan sareng propana. Ampir sadaya énergi anu aya dina plastik tiasa dikumpulkeun nganggo metode ieu, sareng kualitas énergi na saé, sareng prosés na cocog pikeun produksi masal.


Waktos Post: Jul-28-2021