page-banner

wartos

Téknologi anyar ngajantenkeun limbah plastik janten bahan bakar jet

Panaliti di Washington State University parantos ngembangkeun cara giliran sapopoe plastikruntah kana bahan bakar jet, universitas ngumumkeun Salasa. Panilitian parantos diterbitkeun sacara online dina jurnal Inggris Applied Energy.

 

Panaliti ngagiling bahan poliétilénsapertos botol cai mineral, botol orok sareng kantong plastik janten potongan sakumaha ukuran séréal nasi teras disimpen dina karbon aktif, katalis. "Dipanggang" dina réaktor tubular dina suhu mimitian ti 430 ° C dugi 571 ° C, potongan-potongan éta tungtungna dirobih janten 85% bahan bakar jet sareng 15% solar.

 

Panaliti nyatakeun palastik ngagaduhan seueur atom hidrogén, anu mangrupikeun komponén penting tina suluh. Tapi palastik hese didegradasi, sareng ngan ukur tambihan katalis anu tiasa ngarusak ikatan kimia na sareng ngajantenkeun bahan bakar. Aranjeunna parantos tiasa ngarobih 500kg plastik janten 350kg bahan bakar sareng ngahasilkeun gas anu mudah terbakar sapertos hidrogén, metana, étan sareng propana. Ampir sadaya énergi anu aya dina plastik tiasa dikumpulkeun nganggo metode ieu, sareng kualitas énergi na saé, sareng prosés na cocog pikeun produksi masal.

 


Pos waktos: Aug-03-2021